woensdag 22 januari 2014

Het laatste onderzoek van het jaar!

24 december 2013

Naar röntgenologie hoeveel punten zal dat geven bij scrabble?
Mijn moeder komt me ophalen want niet eten en wel fietsen gaat waarschijnlijk niet zo heel lekker.
Bij het ziekenhuis aangekomen is het opvallend rustig het is ook pas kwart voor 8.
Mijn hemel alle bordjes zijn veranderd, lekker overzichtelijk (not),  de dames die je de weg moeten wijzen weten het ook niet meer en de receptionisten bij de ingang is er nog niet. Door het doolloof lopend kom ik een van mijn zusters tegen, van de strokeroom, zelfs zij verdwaald, dat is een geruststelling het ligt niet aan mij. Ze is blij dat het zo goed gaat met me, ik ook en je spraak komt vast wel goed, weten ze nu al een oorzaak. Nope, de laatste optie moet zo bekeken worden en daarna was het een pechgevalletje al sta ik liever op de A4 met een lekke band want dan bel je de ANWB. Je was er gelukkig snel bij althans je zusje(s). Ik ben inmiddels aangekomen bij het nummer wat op mijn afsprakenkaart staat, er is niemand dus ga maar rustig zitten. Terwijl er een wisseling van de wacht op de afdelingen komen ook de verpleegsters en enkele verplegers binnen druppelen voor de poli. Na 20 minuten wacht komt er een whizzkid een beeldscherm instaleren, ik vraag hem hoe het hier zit er zit namelijk nog niemand!
Oh mevrouw u moet de andere kamer hebben want deze is nog niet in gebruik genomen. Heel fijn, snel meldt ik me naar de balie. U bent wat laat, ja ik zit al 20 minuten te wachten bij het nummer op de kaart maar daar moet ik dus niet zijn! Nee dat is pas vanaf het volgende jaar, u mag gaan zitten in de wachtkamer 3 deuren verder en daar wordt u opgehaald.
Daar loop ik dan een wachtkamer in, voordat ik wil gaan zitten breek ik bijna mijn been over de kinderwagens, speelgoed, poppen en spelende kinderen. Ook fijn ik geloof dat ik z’n  echo niet op mijn lijstje heb staan. Gelukkig komt er nu ook een wat oudere meneer binnenlopen die een echo van zijn lever krijgt kijk dat komt in de buurt. Na 10 minuten wordt ik naar een kamertje gebracht, u kunt hier u jas ophangen en u tas kunt u gewoon mee nemen. Dan moet ik op een onderzoekstafel gaan liggen. Er komt een radioloog aan met een hulpje, gezellig. Z’n hulpje krijgt de opdracht het onderzoek uit te voeren, hij vraagt niets kijkt niet op de kaart die ik moest inleveren en heeft blijkbaar geen idee wat ik hier kom doen. Mevrouw u mag u buik ontbloten en dan doe ik er wat gel op en dan zullen we eens gaan kijken. Tot zo ver gaat het prima de gel is wat koud maar ik heb inmiddels weer wat vet op mijn buik zitten.  Elk nadeel heeft zijn voordeel zou Cruijff zeggen.
 De jongen is druk aan het zoeken hoewel mijn biologie wat weg gezakt is volg ik zijn zoekacties niet, organen aan lever, nieren, maag en de bijbehorende aders zitten niet rond je blaas en baarmoeder. Na 5 minuten is zijn hoofd rood aangelopen en begint te stotteren; mmmevrrrouww, ik moet u vertellen u bent niet zwanger!!!??? Zijn hoofd is nu zo rood als een tomaat hij kan zo in de campagne van de SP. Godzijdank niet nee, dan zou ik heel wat uit te leggen hebben!  Er komt een blik van opluchting op zijn gezicht te staan. Ik kwam voor een echo voor mijn organen en bloedvaten.
Ohh, ohh, ik zal de radioloog even halen. Toen hij de kamer uit gelopen was hij kwam ik bijna niet meer bij van het lachen, deze had zo goed geweest voor bananensplit. Terwijl ik mijn tranen nog over mijn wangen lopen, komt de radioloog binnen lopen. We zullen even kijken mevrouw, na 3 minuten verder te zijn en 12 echofoto’s rijker kan hij niets vinden wat raar, zorgwekkend of afwijkend is.
Ik zie niets mevrouw hier heeft u een handdoek dan kunt u de gel van u buik halen met een mega smille op zijn gezicht. De internist zal contact met u opnemen maar ik zou me er geen zorgen over maken fijne feestdagen.

Dus pechgevalletje loopt na de broodjescorner voor een ontbijt.1 opmerking:

Blloesem zei

Niet zwanger haha ;-)